Dag 8

Dag 8.

Als we om acht uur wakker worden is alles in onze kamer inclusief wij zelf net iets onder het vriespunt. Arjan zijn tenen zijn er bijna afgevroren. We ontbijten in het hotel en vertrekken richting Jasper National Park, dit park is één van de grote parken in Canada waar een hoop wild voorkomt en waar de natuur goed beschermd wordt. De rit naar het park ongeveer 350 km begint redelijk vlak tussen heel veel landbouw grond, na ongeveer 200 kilometer beginnen de bergen weer terug te komen en merken we dat we richting de Rocky Mountains gaan. Aangekomen in de stad Jasper checken we in in ons hotel en gaan we daarna één van de prachtige wegen door het park rijden. Bij wat ze in Canada een park noemen bedoelen ze hier iets anders mee als in Nederland, Jasper is ongeveer 11.000 vierkante kilometer en is bijvoorbeeld meer als drie keer zo groot als Zuid-Holland.

De weg die we rijden loopt langs verschillende meren en is ongeveer 50 kilometer lang. We rijden op ons gemakje met ongeveer dertig kilometer per uur de lange weg naar boven en kijken goed rond of we beren, elanden of ander wild zien. Helaas hebben we weer eens wat regen en is het zicht niet geweldig, om de paar kilometer komen we door kleine mistbanken waar het zicht zeker niet boven de vijftig meter uit komt. Aan het eind van de weg komen we bij een groot meer waarna we dezelfde weg op ons gemak terug rijden. Helaas zien we alleen een paar keer een aantal herten en laten de beren het af weten. Morgen rijden we een andere route door Jasper richting Banff National Park waar het aantal beren hoger ligt als in Jasper, hopen op morgen dan maar en met iets beter weer.

Deze dag gaan we voor de verandering maar eens lekker uit eten en één van de vele restaurants in Jasper. We eindigen de avond in de pub van het hotel waar we onder het genot van een paar Kokanee's de verslagen van de laatste dagen voor jullie onder woorden brengen.

opa

kijken jullie uit met dat vele lekkere eten en dat hele dagen in de auto zitten.Voor de terugweg worden jullie gewogen en dan moet je gewichts toeslag betalen en als het te veel gewicht is moet je met een vrachtvliegtuig terug ha ha ha doei veel plezier nog