Dag 6
Dag 6.
Om half acht worden we beide wakker en pakken we (wederom apart) een douche. We gaan voor de verandering een gebakken eitje halen in het restaurant. Na het ontbijt hebben we een uurtje buiten in de kou gestaan om misschien nog wat dieren in het water of op de kant te zien. Helaas zit het er deze keer niet in. Rond half twaalf komen we aan in Prince Rupert en we bekijken het vakkundige aanmeer werk van de kapitein. Om twaalf uur rijden we de boot af en zetten we koers richting Smithers voor de overnachting. We zitten continu om ons heen te kijken of we eventueel ergens een beer zien, als we bijna bij Smithers zijn denkt John iets gezien te hebben. We keren de auto en Arjan roept dat we geluk hebben, op ongeveer honderd meter vanaf de weg zit er een zwarte beer langs een bos van het eerste droge weer te genieten. De beer is niet echt blij met zijn twee pottenkijkers en besluit na enkele kiekjes dat hij in het bos lekkerder zit.
Aangekomen in Smithers zien we op de berg een gletsjer liggen hier bevinden zich ook twee watervallen. We rijden de berg op en moeten weer een stuk offroad (leuk) om in de buurt van de watervallen te komen. Op de parkeerplaats staat dat de watervallen niet ver lopen zijn. We wandelen over het pad en natuurlijk kon het weer niet vlak en moest het pad weer steil omhoog. De watervallen zijn allebei bevroren maar er komt toch nog redelijk wat water achterlangs gelopen. We nemen een paar foto's en wandelen het stuk terug naar de parkeerplaats. We dachten fijn een stukje naar beneden te kunnen wandelen maar dat viel tegen, het pad was zo glad van het ijs dat het net zo lastig was als naar boven.
We eten die avond in een leuke sportsbar waar we een leuke honkbalwedstrijd kijken. Na de nodige biertjes wandelen we terug naar het hotel en duiken we het bed in. (alleen en apart).