Dag 5
Dag 5.
We gaan vroeg uit de veren om zeker niet te laat te komen voor onze overtocht van Port Hardy naar Prince Rupert. We moeten vandaag ongeveer 250 km rijden over provinciale wegen door de bossen. Na ongeveer een uurtje rijden vinden we een leuk restaurant waar we gaan ontbijten. John besteld drie eieren met toast en bacon, Arjan besteld ook de eieren en wat extra toast. De vrouw kijkt hem verrast aan en vraagt of hij dan totaal vier stukken toast wil. Arjan is uitgehongerd en zegt dat hij er zeker wel zes op kan, de vrouw kijkt hem nog een keer aan en schrijft de bestelling op. Als we ons ontbijt voorgeschoteld krijgen komt er een bord op tafel te staan met toast voor een complete houthakkers ploeg. Na een beetje hulp van John komt het toch redelijk op en kunnen we onze weg vervolgen.
Na alle kilometers in de regen afgelegd te hebben arriveren een paar uur te vroeg in Port Hardy, we besluiten even het dorpje in te duiken voor wat boodschappen. Na al enkele dagen op pepermunt jacht te zijn voor Arjan vinden we ook hier in de enorme supermarkt niets. We lopen nog even door een drogist en John maakt Arjan heeeeel erg blij door drie verschillende soorten pepermunt te vinden. We kopen nog een grote zak appels in de supermarkt voor in de auto (ja we eten ook gezond). Na het ritje naar de veerpont blijken we nog vrij vroeg te zijn en parkeren we onze auto voor aan de rij. De tijd die we nu even hebben kunnen we mooi even besteden om een stukje voor jullie te schrijven en de foto's uit te zoeken.
Na twee uurtjes mogen we de auto in de buik van de veerpont parkeren en klimmen we met onze koffers de trap op. We proberen eerst even of we onze standaard kamer kunnen upgraden naar een luxe cabin, dit is geen probleem en dus krijgen we de sleutel voor de hut. Als we in onze hut aankomen blijkt deze echt schitterend en heel erg ruim te zijn. Het mooiste is het grote ronde raam in de kamer waar we direct op de neus van het schip uitkijken, volgens ons is de kapitein jaloers op dit uitzicht. Na een gezamenlijk biertje voor ons superraam springt Arjan onder de douche en gaat John een rondje over het schip, gelukkig stopt het met regenen en trekt de lucht snel open. Zelfs laat de zon zich nog een paar uurtjes zien. Aan de zijkant en de achterzijde van het schip zien we ineens heel veel dolfijnen springen in de golven, het is een prachtig gezicht en de vele dolfijnen blijven meer als een uur met de boot mee zwemmen. Sommige zwemmen enkele meters bij de boot vandaan en deze kunnen we dan ook perfect op de foto zetten en zelfs een paar filmen. Dit maakt de teleurstelling van gisteren wel weer een beetje goed, we hebben echt staan te genieten van de vrolijke beesten.
Na het avondeten begint het snel donker te worden en we besluiten een paar biertjes mee naar onze supersuite te smokkelen om nog een tijdje tv te kijken op één van onze vierhonderd kanalen.
Heey John en Arjan!
Wat leuk om jullie verhalen te lezen. Jammer dat de tocht niet door ging, het was wel erg slecht weer zeg! Het filmpje is echt bizar. Misschien kunnen jullie het volgende week nog eens proberen, anders is het toch niet erg om over een jaar weer terug te gaan toch ;)
De foto's zijn ook mooi zeg! jullie hebben het vast goed daar, met jullie toast en eggs etc hahah..
nouu geniet van je pepermunt en de reis uiteraard!
xx je nichtje die vanavond geen biertjes voor jou hoeft te halen (zal rustig zijn...)
geniet verder leuke verhalen
gr opa
Je zal wel een hoop eieren nodig hebben zo knus met z'n tweetjes in een groot tweepersoons bed Sjonnie!
Wel kicke zeker om wilde dieren te fotograferen die dezelfde buikomvang hebben als jezelf.
Alle gekheid op een stokkie(oeps) Fijne vakantie verder mannen, kan niet wachten op de spannende en smeuige verhalen.